Påskdagen!

   Publicerat 2013-03-31 Kl 14:15:18 i kategori Dagens outfit
 
Heeeeeej! Hoppas ni sovit gott inatt. Det har jag verkligen gjort, var så himla trött igår så det var riktigt skönt. Kunde dock inte sova så länge som jag hoppats på. & förresten har ni ställt fram era klockor? Min Iphone hade gjort det imorse av sig själv men inte min väckarklocka så det tog ett tag innan jag förstod vad klockan var.. ;)
 
Vad ska ni göra idag då? Jag ska hem till mormor & morfar för påskmiddag med flera andra i släkten. Blir trevligt, haha. Har alltid som tradition att göra det + vara iväg på påskafton men eftersom min träning var igår kom vi hem så sent och hann inte iväg.
 
Imorgon ska jag rida lektion för Anna med Athena, dressyr. Sjukligt längesen det var dressyrlektion som stod på schemat för henne men äntligen så det ska bli riktigt roligt. Hon är så fin just nu så det är extra roligt.
På tisdag sen ska jag till Ullared, har en del jag behöver köpa så kan lika gärna passa på att köpa det där. :) 
På onsdag till torsdag ska vi ha en liten tjejkväll hemma hos Kajsa, även Åsa & Emelie kommer dit så det blir riktigt kul. Har även träning igen på onsdag. Ska sätta ihop en sådan veckoplanering igen, Vad tyckte ni om det?
 
Nu ska jag snart äta lite lunch innan vi åker & så här går jag runt idag. Min fina klänning från Gina bland annat, första gången jag använder den. Vad tycker ni? 
Hoppas ni får en bra dag!






 

Träningen

   Publicerat 2013-03-30 Kl 18:02:17 i kategori My life ♥
Hej bloggen! Glad påsk på er! Jag har helt slut efter att ha gått upp 5 imorse och tänker därfför inte blogga speciellt mkt utan bara lägga upp filmen från idag. Väldigt nöjd med henne även fast hon dumma sig & blev typ väldigt het. Ni får kolla på filmen, tror den blev lite konstigt klipp men jaja. Ha det fint vänner! :)

Hur lasttränar jag?

   Publicerat 2013-03-30 Kl 07:00:00 i kategori Tips
Jag fick en kommentar med en fråga om varför jag lasttränar och hur jag gör det. Tänkte svara på detta i ett inlägg.
 
Jag lasttränar med mamma just nu och har gjort det i två veckor ungefär. Det är främst för att mamma ska bli säkrare i lastningen och inte vara lika osäker. Athena har inte lastas på hela vintern och därför lastar vi henne så vi ska vara helt säkra på lördag när vi ska åka iväg med henne väldigt tidigt. Då vill vi inte stå på gårdsplan kl halv sju och så går hon inte på på transporten lixom. Även pappa är med ibland för att bli mer säker. 
Vi lastar henne också för att hon ska få in vanan lite nu när tävlingarna sätter igång och vi kommer åka ut med henne.
 
& hur gör vi när vi lastar nu då? Vi använde oss av "Tobbe Larsson's teknik" med pekpinnen men det fungerade inte speciellt bra. Vi använder oss istället av en NH-teknik som jag ska försöka förklara.
Personen som ska lasta hästen har ett grimskaft runt. Det står en person på höger sida av lämmen och en annan på vänster sida. Den på vänster sida (funkar bäst för oss) har ett vikt grimskaftsom den snurrar bakom hästen rumpa försiktigt samtidigt som du går på transporten. Så fort hästen tar ett kliv framåt slutar den med grimskaftet snurra. Detta gör du tills hästen går på. Ibland kanske hästen försöker slänga sig ut då vevar personen med grimskaftet igen så brukar iaf Athena stanna där inne.
 
Detta sättet fungerar väldigt bra för oss med Athena. Vi har tränat på detta och nu springer hon nästan på transporten. Självklart sker detta på ett säkert och bra sätt.
 
Det jag tycker du ska tänka på när du ska lasta är att vara väldigt lugn och inte bli irriterad. Ditt tålamod sätts verkligen på prov. Slå även upp mellanväggen för att hästen kan gå in och får bredare utrymme till en början iallafall.
 
Det var allt jag hade att säga och jag hoppas du har fått något tips eller liknande. :)

Tosseryd!

   Publicerat 2013-03-30 Kl 06:42:44 i kategori My life ♥

Hej bloggen! Nu är sitter vi i bilen på väg till tosseryd. Vi fick gå upp kl 5 imorse så vi är rätt döda kan jag säga.. Hehe, taggade är vi iaf! Fixade & klara & Athena gick på transporten jätteformat, resultat efter lastträningen tro? Hoppas ni får det bra under dagen, så hörs vi väl, puss!

About me!

   Publicerat 2013-03-29 Kl 15:00:55 i kategori My life ♥
Jag har fått om kommenatarer från bloggläsare som nyss börat läsa mig blogg och vill gärna veta lite mer om mig ås tänkte skriva ett inlägg om det! & tack tack tack! ♥ Jag hoppas ni stannar kvar och diggar bloggen!
 
Så vem är jag? Amanda Wendt är mitt namn, bor en bit norr om Göteborg. Är född 1998 och är 14 år, blir 15 år den 11 september. På min fritid är jag i stallet, är med mina kompisar, bloggar, fotar, shoppar. 
Jag har en medryttarponny på 6 år alltså ungponny, vid namn Athena. Finns mer info om henne på sidan. 
Rider även ridskolehästen Billy i en hoppspecial och tävlar honom, han är född 2003 alltså 10 år iår. Han finns oxå en bild på i sedan av menyn du kan klicka på.
Ev är det en ny ponny som jag kommer rida & tävla! Mer info om det kommer komma. :)
 
Är så dålig på att skriva persentationer så är det något mer du vill veta kan du lämna en kommentar eller mejla mig på [email protected]

Långfredag!

   Publicerat 2013-03-29 Kl 14:27:17 i kategori My life ♥
Hej på er! Hur mår ni då? Sovit gott inatt? Började med en lång go sovmorgon, det bästa man kan börja dagen med, right? Gick sedan upp & åt frukost och duschade. Fixade iordning mig & vi åkte på en liten "kick-off/öppet hus" i samband med ridningen. Efter det åkte vi till Xman & Ofelia och mockade där och fixade iordning lite där eller vad man ska säga. Nu har jag fastnat här hemma iaf och har precis ätit lunch. Sitter även och mumsar på naturgodis för var så himla sugen på det! Senare ikväll kommer Emmie så sover hon här och följer med på clinicen och träningen imon. Toppen!

Torsdag-kväll

   Publicerat 2013-03-28 Kl 20:08:24 i kategori Videor
Godkväll på er! Dagen har slut och hemma från skolan, för några timmar sen såklart! & vet ni vad, Jag har pååååsklov! Asså den underbara känslan! Skolan har varit helt cp idag typ. Några hade tydligen sprängt en toalett, hoppas de hittar de som gjort det, sedan hade någon släppt en stinkbomb eller vad det heter i vår gård så det stank hur mycket som helst där!
 
Jag har nu varit hos Athena i några timmar. Innan det var jag med Andrietta i hennes stall för att kolla vad jag ska göra när jag ska dit imorgon. Åkte som sagt sedan till A och mockade & fixade iordning allt. Hämtade sedan Athena och gjorde iordning henne. Hon fick så fint ljublå lindade ben med blå boots som matchade schabraket så fint! Lastade sedan på henne och åkte iväg till manegen. Red dressyr och jobbade igenom henne lite. På slutet avslutade jag med lite sockerbit hinder för att korta galoppen lite och få mer kontroll. Är nöjd med henne och hon gick i en fin form. Fast vi var ändå lite ringrostiga eftersom vi inte ridit dressyr på vintern lixom eftersom paddocken är så dålig. Min sits blir också så ful och mina axlar åker fram när jag rider för jag har så mycket annat att tänka på, haha. Något jag verkligen måste träna på! Här är iaf en liten film från idag! :)
 

Food

   Publicerat 2013-03-28 Kl 12:00:00 i kategori Hiss och diss
Lite mat jag gjorde för någon vecka eller två sen. Det är så himla gott och även nyttigt. Helt enkelt lite tomater, gurka och avokado med färdiga kycklingspett som bara är att dra in i ugnen lite och sedan endast koka spagetti. För att det ska bli lite godare har jag pesto i min spagetti vilket gör det så yummi. Really recomendation! 
 

Thursday

   Publicerat 2013-03-28 Kl 09:35:44 i kategori Dagens outfit
Godmorgon på er alla! Sovit gott? Har sovmorgon idag för min spanska är "inställd" & det är svårt att få vikarie så jag börjar kl 10, hur nice lixom? Så himla skönt och få sova lite längre och idag var det verkligen perfekt.
 
Vad händer för er idag då? Har två lektioner idag tror jag, matte-prov på ena men ändå? :D Sedan ska jag med Andrietta till stallet för vi ska passa deras hästar under helgen, tror jag? & efter det åker jag till Athena och så åker vi till manegen för att rida dressyr. Har inte riktigt kunnat rida igenom henne under hela vintern så hon är väl lite ringrostig, haha.. 
 
Nu måste jag dra mig till skolan, hoppas ni får det bra idag! Puss
 
Nyklickade bidler från idag. :) Haha & ja, jag suger på att sätta upp bun's... 

Hoppträning

   Publicerat 2013-03-27 Kl 20:29:47 i kategori My life ♥
God kväll! Sitter i soffan med katten i knät och tittar på Sveriges mästerkock. Svenne-banan på den lixom. ;) Har väl varit hemme i ca en timma nu efter hopp/markarbetsträningen som jag tycker gick väldigt bra! :)
 
Jag kom fram till nya stället då och träffade Annika som sa vilken häst jag skulle rida vilket blev Meija, Fannys eller Annikas häst, alltså Storhäst. Gjorde iordning henne och gick sedan ner till manegen. Sedan red jag ju där då för Annika med några andra. Detta var ju första gången jag red henne. Var så himla kul att rida storhäst och det är sådan skillnad från ponny lixom. Jag är ändå nöjd med min ridning men den hade kunnat vara bättre men som sagt var det första gången jag red henne så hade inte så mycket krav lixom.

Onsdag

   Publicerat 2013-03-27 Kl 14:59:31 i kategori My life ♥
Hej på er alla! Hoppas allt är bra med er. Mitt huvud är fyllt med huvudvärk om man kan säga så ? Jag ska iaf ta en alvedon så hoppas jag att det går över. Hemkunskapsprovet idag hoppas jag gick bra, llite kluriga frågor men det funkade, fick plugga mycket igår eftersom jag skjutit upp det så mycket, inte bra!
 
Senare idag ska jag bege mig till stallet för hoppning/markarbete. Ska träna för min tränare där på en storhäst tror jag. Är riktigt taggad och det ska bli riktigt roligt. :) Ska skriva lite mer om det när allt är klart så ni får veta. 
 
Annars sen ska jag kolla igenom matteboken för våran mattelärare har varit så snäll och gett oss ett prov dagen innan avslutning, thanx... Men det kan jag nog för det mesta.'
 
Körde även på diadem idag. Hade typ diadem heeela tiden i 2:an 3:an (?) så har en hel låda fullt med massor. Men idag hade jag på mig ett in public på flera år. Går annars bara runt med det hemma typ, hehe...
 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag så hörs vi. :)

Some white dresses

   Publicerat 2013-03-27 Kl 09:30:00 i kategori Clothes & stuff
Här är några vita klänningar jag hitta på Nelly.com ! Riktigt snygga tkr jag. :) Bilderna blev i väldigt dålig kvalittéet men eftersom det bara gick och spara ner de i ett litet format och sedan behövde det förstoras lite så därför av den dåliga kvalitén tyvärr. Alla klänningar finns iaf på på Nelly.com kan ni gå in där och kolla om ni blev intresserade av något. :)

My week

   Publicerat 2013-03-26 Kl 16:23:35 i kategori My life ♥
 

Outfit!

   Publicerat 2013-03-26 Kl 15:12:49 i kategori Allmänt
Hello bloggen! Har precis kommit hem från skolan och fixat iordning ett mellanmål och varit ute och tagit outfitbilder till er! How good Dagens skoldag som för övrigt består av 3 timmars so, vilket jag tycker är jobbigt nog hade vi även beep-testet idag på idrotten. How ever, idag ska jag inte göra mycket alls förutom att plugga. Har hkk-prov imorgon och har inte tränat någonting, har skjutit upp den för mkt... Har även matteprov såhär innan påsklovet så ska kolla igenom där lite också.
Annars ska jag fixa en bild med veckans planer som egentligen jag skulle fixat igår men som jag glömde av...
 
Här har ni iaf outfit of the day som består av jeans från GinaTricot, T-shirt från AeroPastal och en sjal som jag fått från en kompis! Hoppas ni får det bra. Puss!
/Amanda
 

Instaweek

   Publicerat 2013-03-26 Kl 12:37:00 i kategori Tips
Mina senaste instagram bilder. Där heter jag @amandaawendt och där får ni mer liveupdate och mer "här och nu". Även andra bilder som jag inte lägger ut här på bloggen. Hoppas du vill följa mig där!
/ Mitt lockade hår / Mitt liv som är över nu när gg är över, hehe... / Jag och Emmie i rättsalen, nä men på ett möte vilket var så fruktansvärt tråkigt / Jag på Berg211 förra fredagen (?) Var ute lite. Vill ni ha lite festbilder förresten, haha.. /